Girlytalk

Tänk om vi får en son till?

Ja vi är ju i det där “nu vill vi bli gravid”-stadiet och det innebär en del funderingar. En av funderingarna som jag uppehåller mig vid är “tänk om vi får en son till?”. Den är så löjligt banal men i mitt huvud så stark och viktig.

När Nils kom ut och visade sig vara en pojke tänkte jag “va skönt nu får jag sova!” (Lite visste jag då att det skulle dröja några år innan den drömmen gick i uppfyllelse) och det är ungefär så mycket jag tänker på hans kön fortfarande.

Det är bara det att jag alltid tänkt mig att jag ska fostra starka kvinnor. Att de ska få lära sig allt jag kan och sedan lite till och förändra världen. Jag har alltid sett mig med en dotter.

Jag tror inte att jag skulle älska en flicka mer eller en pojke mindre, och jag kan ju inte se livet utan Nils, men jag har alltid sett mig själv som mamma till en tjej. Låter det knäppt?

Nu handlar det ju först och främst om att bli gravid, och sedan om att genomleva graviditeten så detta är ju långt borta. Ändå tänker jag på det ibland och kan lixom känna en sorg över att jag skulle bli en mamma med enbart söner.

Kommentarer inaktiverade för Tänk om vi får en son till?