Girlytalk

Nils 3 år!

Det är ju snart en vecka sedan Nils fyllde tre år. Att ha en treåring är det sta i världen. När vi fick hjälp med Nils hälsa blev han sig själv igen. Glad och påhittig. Sover godare på nätterna. Har tom tagit sovmorgon.

Nils är som en liten vuxen med inslag av barn. Hans tal är som en gammal gubbes han kan berätta långa historier, bygga upp spänningen och sedan kommer det aldrig någon poäng. Eller när jag sätter honom i min famn och han säger “jag vill inte sitta i ditt knä, tyvärr”. Det är svårt att hålla sig för skratt.

det här året har gått fort och varit händelserikt. Nils gillar allt. Han vågar prova allt men är väldigt försiktig. Efter ett år av gråt på förskolan fick du din första kompis där och livet blev lättare. Nu är det full fart och flera kompisar. Så underbart att se. Kompisar är livet!

Nils tycker att det mesta är mysigt, fint och roligt. Och vill alltid vara med och göra samma sak som vuxna. Han har både tapetserat, dricker kaffe och kör bil. Allt är möjligt!

Att vara mamma till Nils är underbart! Han reflekterar och funderar. Drar slutsatser och förhandlar. Fantiserar och berättar om saker som hände för två år sedan. Minns allt.

Det är kämpigt också. Spöken och robotar hemsöker vårt hus på nätterna och hindrar oss från att sova. Astman är så klart jobbig och att han inte är så glad i mat. Nu äter Nils typ allt men väldigt lite.

Kärleken och glädjen till Nils är verkligen mer än jag någonsin kunnat föreställa mig.

Kommentarer inaktiverade för Nils 3 år!