Girlytalk

Ska jag bli ingenjör?

På min svenska utbildning känner jag att jag inte kommer så mycket längre nu. Även om jag skulle byta jobb och göra samma sak någon annanstans så tror jag inte att det skulle bli bättre. Jag har lixom nått toppen (som inte är särskilt hög) och vill utvecklas mer. Mina största kompetenser ligger i svenska och andraspråksinlärning vilket jag delvis får använda i jobbet nu men jag känner att det alltid är en motvind när tyskan inte är mitt modersmål. Dessutom når rykten mig att stämningen och klimatet är samma på de andra arbetsplatserna jag kan tänka mig.

Så… vad ska jag bli då? Högskoleingenjör funderar jag på. München är en riktig industristad så där kan jag nog välja och vraka en del. Men skulle behöva läsa lite på komvux och sedan 3 år på högskola/universitet. Men det är ju värt det om man trivs.

Är dock lite nyfiken. Vad har du för utbildning? Vad jobbar du med? Och hur trivs du?

Kommentarer inaktiverade för Ska jag bli ingenjör?