Girlytalk

Boktips: polarnatt – Frida Skybäck

Trots att jag verkligen inte tyckte om den första boken i den här serien om systrar på 1800-talet så hittade jag bok nummer två på en bokbytardag och slog till.

Den här boken handlar om mellansystern och hennes bryderier. Det är svårt att avslöja för mycket utan att det blir lönlöst för er att läsa den. Till den här boken har handlingen tagit sig. Det händer saker hela tiden. Jämt. Och det känns logiskt. Författaren har lagt in en historia som blir nästan som en deckare vid sidan av och det är fler personer som får ta plats. Den här boken stannade jag faktiskt uppe extra sent för att läsa. Så här fanns det ett driv hos mig att få veta vad som hände till skillnad från i den andra boken.

Böckerna är så pass fristående att jag skulle ha hoppat över den första delen och gått rakt på den här. Tänker dock att det egentligen är en höstbok, passar till ruggigt väder och en kopp te mer än vårsol och värme. Men det gör du ju som du själv vill.

Kommentarer inaktiverade för Boktips: polarnatt – Frida Skybäck