Girlytalk

Hemlängtan och förkylning

Jag är förkyld. Har egentligen varit på g hela vägen med irritation i halsen men nu är den fullt utslagen. Jag tycker ofta att min kropp gör så. Säger ifrån eller visar fysiskt vad den behöver.

Jag längtar hem så himla mycket. Det är lixom ett blödande sår i bröstet av hemlängtan. Jag tänker på alla utlandssvenskar som är hemma en gång om året och alla som har flytt och kanske aldrig kan åka hem och träffa släkt och vänner. Mina problem är en fis i rymden och superlyxiga. Men just nu känns det inte så.

Det känns som att vi har vardag sju dagar i veckan. Det där hamsterhjulet snurrar så fort att vi inte riktigt hinner uppskatta eller umgås. Det är logistik och sysslor. Allt för sällan mys och något roligt. Jag tänker att om jag bara bodde i Sthlm så skulle allt vara roligt jämt. Jag vet ju så klart att det inte är så. Oavsett var jag bor så är ju majoriteten av dagarna vardagar och i perioder får det roliga stå tillbaka.

Snart snart åker vi till Sverige. 2.5 veckor kvar. Bita ihop och njuta av det lilla. Pussa på min familj här. Njuta av värmen och våren. Sticka. Läsa och jobba.

Nu ska jag dricka mitt anti-förkylningste med extra honung och apelsin och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Hoppas ni har en härlig lördag!

Kommentarer inaktiverade för Hemlängtan och förkylning