Girlytalk

Ett val jag inte haft

Jag har diabetes1 och har alltid haft det. Jag fick diabetes när jag var 4 år så helt ärligt så minns jag ingenting annat. Det är 30 år sedan jag fick diabetes nu och det har skett jättemycket utveckling inom diabetes så för mig har det blivit lättare och lättare.

Jag har aldrig blivit retad eller utsatt för något pga diabetesen utan de flesta klasskompisar har tyckt att det varit coolt med sprutorna och sticken. Så klart har det ändå varit jobbigt i sammanhang att vara annorlunda och jag har försökt dölja sprutorna ibland. Och vissa dagar är jobbig när blodsockret far runt men jag har alltid accepterat det. Nästan aldrig känt mig arg eller bitter.

Det är säkert lättare för mig för att jag fick diabetes när jag var aå liten. Jag vet inte hur det är att äta utan sprutor eller tänka på livet så att blodsockret är bra.

Det här har varit ett betydligt jobbigare val att acceptera.

Ett inlägg från kajsons julkalender.

Kommentarer inaktiverade för Ett val jag inte haft