Girlytalk

Gotland: stadsvandring och mina tankar

Idag var var sista dag på Gotland. Visst hänger ni med på att dessa inlägg är nästan tre veckor gamla och att jag egentligen är hemma och jobbar. Vi hade laddat hela veckan för att vädret skulle bli svalare och gå en statsvandring.

Guiden var fantastisk och berättade levande och roligt men kanske lite för lång. Den började 13:30 och när vi gick klockan 16 fortsatte den vidare. Guiden var av det äldre slaget och jag hade hjärna promenerat mer än vad vi gjorde. Men rekommenderar starkt guidningen! Eller en annan guidning. En guidning rekommenderar jag helt enkelt.

Vi gick oss en sväng på medeltidsmarknaden där det var betydligt mindre folk idag och fikade.

Sååååå… efter en vecka på Gotland vad tycker jag? Njae. Alltså Gotland är en fantastiskt vackert. Speciellt Fårö och blå lagunen tycker jag var supercoola. Och all historia i Visby. Men det är en ö som är gjord för att slappa. Bada och ligga på stranden och kanske inte så mycket mer. Och vi gillar att göra mer. Vi hade både tur och otur med vädret det var supervarmt hela tiden vilket gjorde att vandring och träning inte gjordes. Vi ville hyra cyklar på Fårö men det var stäng för säsongen. Gotland vet nämligen hur speciellt det är och tjänar gärna pengar på turister. Det kändes inte riktigt så gemytligt som jag trott.

Minns att kompisar åkte hit i tonåren och cyklade (?), badade och festade. Det hade nog varit roligare. Ett annat Gotland.

Vi hade en fantastisk vecka i underbara miljöer. Jag har sett så mycket nytt och vackert men jag är inte Gotlandsfrälst.