Girlytalk

Åka hem-ångest

Varje gång jag har varit borta från mitt hem över natten så får jag en klump i magen av att åka hem. Det är en så sjukt jobbigt känsla och jag är så stressad under hemresan. Det är framförallt om ingen varit hemma hos oss, alltså om V är hemma när vi är borta är det lättare att komma hem.

När jag var precis över 20 hamnade jag i en situation där jag stod upp för det jag ansåg vara rätt i en förening vilket slutade med hotbrev via mail och vanlig post, andra struntade i att betala räkningar (till föreningen men i mitt namn) så jag hamnade hos kronofogden, jag blev jagad från olika håll både via mobil och hemtelefon. Och helt ärligt så var mitt hem en extremt otrygg plats.

Jag var rädd för att kolla posten. Jag visste aldrig vad jag skulle mötas av när jag öppnade dörren. Det ledde till att jag gick ut så lite som möjligt, valde bort typ allt typ handla mat för att slippa gå ut.

Terapi, en flytt, blockeringar av nummer, ett stort avstånd till de människorna geografiskt och min exman var stora anledningar till att den känslan släppte. Men när jag kommer hem till ett hem som stort tomt då kommer klumpen igen. Oftast släpper den på någon dag, ibland så fort jag kommer in genom dörren. Men den är så jobbig, jag vet varför och att det ör långt ifrån så idag, när jag älskar mitt hem och inte är i en situation av hot och hat längre men det är ändå en känsla jag inte kan styra. Än.

Kommentarer inaktiverade för Åka hem-ångest