livet,  vänner

Att tala

Jag älskar att skriva tal. Att hålla tal. Och att få tal såklart. Det är en av mina stora intressen i livet och något jag alltid försöker lära mig mer om. Jag letar ofta spontant efter inspirationer. Antecknar ord, meningar, uppbyggnader som kan komma till användning. Jag skissar flera år i förväg på tal för bröllop, födelsedagar och även begravningar. Jag utgår alltid från att alla älskar att få tal lika mycket som jag. Precis som jag tycker att det som firas kan ska firas så tycker jag att det som kan hyllas ska hyllas.

Jag höll till och med tal på mitt ex 40-års fest. Vi hade precis gjort slut och det var inget annat än tufft. Slut eller ej, så ville jag hylla den man jag hade tillbringat sju år med. Så det gjorde jag. Med bravur. För som tur är så lärde min pappa mig redan vid 10-års ålder att vara bekväm med att hålla tal. Om det är svårt att hålla tal för ett ex så är det ju desto härligare att hålla tal på bröllop eller för den delen hålla tal för den man älskar.

Kronprinsessan Marys tal till Kronprins Frederik är magiskt fint. Personligt men inte för personligt, kärleksfullt och humoristiskt. Ett tal som lockar till både skratt och tårar – som jag tycket de bästa kärlekstal ska göra. Har ni inte hört det så tycker jag ni ska se det nedan.

SaveSave