Diverse

Sommarfix

Med en vecka av sommarvärme och helgdag, klämdag och helg har jag njutit av möjligheterna att ladda på med sommarfix. När jag kom till huset i måndags var bland det första jag gjorde att montera min torkvinda. Nytvättade lakan som torkats i vinden är bland det lyxigaste och fräschaste jag vet!

När det var klart drog jag klädseln av soffan och tvättade den innan jag använde ett av mina favoritverktyg i hemmet för att ta bort alla gråa noppor som bildats på tyget. Huxflux känns det som en ny soffa, på med lite nya kuddfodral från förvaringslådorna och ett par vita skira gardiner och vardagsrummet har fått dig sin sommarkostym.

Jag har också lagt tid på att fixa med utomhusmöbler och växter. Nu finns det luktärter och broccoli i pallkragen, tillsammans med den övervintrade myntan, gräslöken och timjanen. Runt om på verandan och terassen finns det rosa hortensia, nejlikor, lejongap och lobelia. Jag har planterat olika lila nyanser av surfinia och verbena och gödslat klematisen från förra året.

T åkte iväg en sväng i torsdags och kom tillbaks med en mobil infravärmare, den är redan en älskad detalj som förlänger kvällsmyset på terassen. Det är underbart att ligga i shorts och lyssna på grannskapets prat, fågelkvitter och sina egna andetag. Bara titta upp på himlens alla färger och molnen som jagar förbi.

Jag är så redo för den här sommaren. Så redo. Ge mig mer fågelkvitter, rosévinsfyllda glas, värmande solstrålar, blommande trädgårdar och varför inte en sommar med cykelturer till havet för spontandopp från bryggan?