Girlytalk

Boktips: ett litet liv – Hanya Yanagihara

Den här boken har stått i min bokhylla i något år och jag har helt ärligt inte känt någon lockelse till den. Framsidan är tråkig och sen handlar om män. Mäns liv. 


En vän läste den dock och sa att den är så bra som alla säger. Och ja, jag började läsa den och den är fängslande och fantastisk på ett väldigt unikt sätt. Män som pratar om känslor, som läser mellan raderna och män som tar hand om varandra på ett vädligt milt sätt. 

Men det finaste är språket. Hur hon berättar subtilt och utifrån känslor inte utifrån handlingar, det gör boken så vacker och så kärleksfull. Men också så fruktansvärt brutal. Ibland sitter jag illamående och ibland gråter jag. Ibland myser jag och jag saknar verkligen mina egna barndomsvänner. För barnsomsvänner det är något verkligt sällsynt och vackert! 
Finns bland annat här!