livet

Mål 2018

Det här året ska handla om att balans. Att landa i ro och lugn. Att vara eftertänksam och omtänksam. Att leva nu och bygga framåt. Jag har skrivit ner några mål som jag faktiskt tycker är realistiska. Det ligger väl också i linje med årets tema, att inte sikta skyhögt och bli stressad över progressen utan att vara snäll mot sig själv och sina vara snäll i sina relationer.

Mina mål för 2018 må upplevas lite flummiga men det kan delvis bero på att jag fortfarande jobbar på dom. Lite på att förstå själv. Här är dom, i ingen speciell ordning.

Stark kropp
Jag vill hitta tillbaks till träningen och öka vardagsmotionen. Jag vill även äta mer vegetariskt för det är så gott och jag mår bra av det! Min hy verkar speciellt föredra det. Samtidigt vill jag få ordning på min medicinering och jag vill även komma igång med yoga – för ryggen lika mycket som för harmonin. Jag vill vara och känna mig stark inifrån och ut.

Tid med vänner
Mina vänner är min bonusfamilj. De kommer alltid högt upp på prioriteringslistan. I år vill jag boka en helg med de bästa och förhoppningsvis en resa med någon av dom. Tid med mina vänner leder mig till nästa punkt…

Lycka
Vänner en viktig ingrediens här. Liksom harmoni. Ett steg på vägen tänker jag ska vara att få till meditationen. Har inte hört någon som mått dåligt av det. Jag vill ägna mer tid åt det som gör mig lycklig. Enkla saker så som sol på listan. Jag vill få en rejäl dos D-vitamin i år. Jag ville även slänga iväg mer spontana “hej!” och komplimanger.

Ett bra kärleksförhållande
Ett fint förhållande med partner ökar såklart också lyckodepåerna. För oss är det viktigt att vi ger varandra tid som ett par och att vi pratar mycket. Ett middagsbord är till exempel prio i nya lägenheten. För oss är det viktigt att vi tar en stund tillsammans på kvällen där vi äter tillsammans och pratar. Har vi inte gjort det på ett tag så kan det lätt kännas krystat men det får man leva med. Vi använder de klassiska frågorna som parterapeuterna föreslår. Vi vill fortsätta se varandra, känna på varandra och vara aktivt närvarande med varandra. Samtidigt vill jag att vi är medvetna om det arbete som ligger bakom ett bra, stabilt och långt förhållande.

Eftertänksamhet
Min val ska vara lite mindre spontana och lite innehålla lite mer eftertänksamhet. Det handlar om allt ifrån konsumtion och min konstanta fight med pryl samlandet och de konflikter jag tar. Det måste vara värt det det i längden. Mer lycka, mindre aggression. Mindre spontanshopping och slit och släng tänk. Mer klassiker och hållbarhet. Mindre plast också. Det måste räcka nu. Jag vill lära mig mer om hur mina val påverkar miljön.

Bättre ekonomi
Här i ligger såklart ett jobb men också att börja ta ett intresse för sparande och aktier. Även här finns eftertänksamheten som ska leda ett mer hållbart liv. Och så ska jag äntligen börja ta kontroll över min privatekonomi . Den ordningen försvann när jag separerade men nu är jag ju verkligen tillbaks på banan.

Kommentarer inaktiverade för Mål 2018