Funderingar,  livet,  lördag

Min helg

Låt oss säga att jag trodde att den skulle innehålla lite häng med mr T och hans barn (som jag inte träffat sen 19 december) men så blev det inte. Efter en sväng i motionsspåret blev det chiligryta som Natalia svängt ihop och fredagsmys framför på Spåret. Mycket prat också, för ibland blir det lite rörigt när hjärtat och hjärnan tävlar om vem som ska dra slutsatser.

Okristligt tidigt ringde larmet igår, dags att köra Natalia att åka till bussen. Sen åkte jag hem och sov ett par timmar till och försökte få tag på mr T. Tyckte att han var lite väl dålig på att återkoppla på de där planerna som jag  upplevde hade gjorts förra söndagen. Om att se till helgen, alla fem. Så när jag efter vad som kändes som tusen försök fick tag på honom och han skickade tio meddelanden om hur hans dag gick i ett och att han skulle eventuellt träffa ett par kompisar på middag och att jag kunde hänga med om jag ville. Det var inte alls det jag ville och inte alls vad vi hade gjort upp. Så när han ringde ett par minuter senare så var jag ledsen och besviken men inte arg. Natalia tror inte att T förstår ledsen, besviken och ledsen är inte ett språk han talar. Det är känslor som kanske övernyttjats eller inte väkcer något i honom, känslor han inte kan tolka eller känna in. Min kompis E har en man som har samma begränsning, det kanske är så att arg är det språk jag måste lära mig för att han ska förstå?

Jag krashade där och då i bilen, och frågade hur han vill att jag ska tolka hans tystnad. Om han vet vad det gör med mig och min hjärna. Ett helt idiotiskt samtal att ta när vi båda satt i varsin bil, på väg någonstans men jag kunde varken stoppa tankarna eller orden, de bara vällde ut. Självklart avslutades inte samtalet, men han lovade att vi ska prata mer senare i veckan efter hans tjänsteresa.

Så jag landade hemma hos fina E och vi röjde vind. Vilket projekt det är att flytta hus! Herrejäklar vad saker vissa familjersamlar på sig. Vi bar ner kassar med barnkläder, böcker, udda möbler, oöppnade ikea paket och skolådor. Sen rensade vi. Skänka till familj, skänka till återvinning, slänga och spara. Vi rensade äldsta barnets garderob och till sist gjorde  vi oss av med skänka. Det är så skönt att låta hjärtat och hjärnan vila och bara jobba. Vika, rensa, packa och bära. Bli bjuden på mat, härliga barn och lite kattmys.

Kvällen bjöd också på fövånande kontakt från mitt ex. Om ni minns den deprimerade killen jag blivit dumpad av när jag började blogga? Den killen som krossade mitt hjärta. Träffad honom över en jobblunch strax innan jul och vi passade på att även återkoppla lite privat. han berättade att han och hans sambo skulle bli särbos (tillfälligheten) och igår kom ett sms. Han var nog intresserad av att slå sönder lite ensamtid en lördagkväll och han trodde väl att jag var ensam också.

Ja, en helg som inte alls inneburit det jag hoppats på men som varit fylld med bra tid trots det.