tips

Netflixtips: Alias Grace

Jag är ingen stor TV-tittare men ibland (och särskilt nu) känns det som att jag spenderar extra mycket tid i soffan framför TVn. Oftast blir det mycket Vinterstudion som är min stora vinterdrog, men gärna en bra serie eller två. Jag slukade de nya avsnitten av The Crown  (Netflix) som är en magiskt bra serie, likaså har jag sett alla Fröken Frimans krig och Vår tid är nu (båda SVT play) – men jag vill nu tipsa om en miniserie som jag och Natalia snubblade över i mellandagarna och som verkligen trollband med sina huvudpersoner och historia.

Alias Grace är baserad på en bok av Margeret Atwood från 1996 och det är en  miniserie på 6 delar. Extremt välspelad och intrigen är trollbindande. Jag kan varmt rekommendera den, och betyget 8,0 på IMDB stärker min tro i att jag inte är den enda som uppskattat denna pärla som berättar historien och ödet om en kvinnlig massmörderska under slutet av 1800-talet i Kanada.