Girlytalk

Året 2017

Hur skulle du sammanfatta året med bara ett ord?
Utmanande

Vilken var din största motgång?
Den mycket tuffa vårvintern på jobbet. Där jag nästan blev jagad in i väggen av en hög chef på bolaget som ville ha information om minsta detalj. Som ville att jag skulle ha kontroll ner på kodnivå i ett projekt med sex utvecklingsteam. Den perioden var fruktansvärd och var dessutom startskottet på den tuffa perioden i mitt privatliv.

Vilken var din största medgång?
Det nya jobbet som linje och leveransansvarig chef. Roligt, utmanande och nytt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Som alla år, resor. Även om årets resor var kortare än tidigare så blev det Frankrike, Island och Italien privat och fler länder i jobbet. Under 2018 hoppas jag på Norge, Kanada och Italien privat. Kanske också att vi rymmer julen i Thailand och så vill jag ju utomlands i sommar. Känns som att det kan bli ett reseintensivt år i år?

Vilken är din största insikt under året?
Att relationer är hårt arbete och ingen dans på rosor. Att vara vuxen är inte lätt, att vara vuxen i en relation är om möjligt ännu svårare. Den enkla vägen hade varit ut – jag valde in. Det fanns egentligen inget annat val att göra. Jag väljer fortfarande inne. Jag älskar T och jag kommer att fortsätta kämpa för oss.

Vilken är den störta förändringen du gjort under året?
Det har ju varit ett förändringens år. Jag har bytt jobb, jag har bytt boendeform, jag har bytt förhållningssätt till min bonusfamilj. Finns det en förändring som utmärker sig som större än de andra? Jag hoppas att alla förändringar ska skapa grunden till något bättre. När jag tittar bakåt ser jag att mina förändringar ofta kommer i grupp. I samband med att jag byter jobb sker också stora förändringar på hemmafronten, en ny relation eller ett nytt boende. Ofta alla tre på en gång. I år har jag ett nytt jobb, men jag tänker inte släppa taget om min relation eller mitt boende – en temporär förändring för att skapa en hållbar framtid. Det är vad min målbild är.

Vad var årets största beslut?
Att bli särbo. 2017 var ett år fullt med stora beslut men jag tror och hoppas att den här perioden ska lägga grunden för en mer balanserad relation. Att T hinner fundera igenom sina beslut och

Vad har du haft/gjort för mycket av under året?
 Analyserat. Jag har analyserat händelser, känslor, tystnad, ord. Jag har analyserat närvaro, frånvaro, reaktioner och avsaknad av reaktioner. Min hjärna har gått på högvarv för att förstå händelser och sekvenser. Målet med 2018 är att analysera mindre och leva mer.

Vad var favorit resemålet under 2017?
Dagarna med Natalia på Island!! Helt magiska både för att vi fick massor med tid tillsammans, men också för att hon och Icey är fantastiska värdar och visade upp Islands magi.

Vad är du mest stolt över när du blickar tillbaks på 2017?
De jobbiga besluten.

Vilken var årets drink?
Rödvin. I år återupptäckte jag den spanska Riojan, kompletterade med fantastisk Zinfandel, sydafrikanska Rooderberger som är Ts favorit och min bas – italienska röda viner som är ett stabilt “go to” kort.

Vilken var årets låt?
Enligt Spotify är det denna… och jag måste erkänna att den spelats mycket. Det är min och Ts låt.

 

Vad fick dig att gråta?
Att inte vara älskad. T har inte sagt “jag älskar dig” till mig sen i februari. Att vara i en relation där man inte är älskad känns som när man var tonåring och olyckligt kär. Jag har skrivit om det här.

Många av er kanske tycker att jag är galen, men jag kämpar på. Jag tror på oss, jag tror på vår relation och våra känslor. Kanske är jag naiv, men jag försöker att med hjälp av tålamod och en tydlig målbild av oss, lyckliga.

Vad fick dig att skratta?
Mina vänner! Det står där, i vått och torrt och lyssnar, stöttar och kramar. De finns där också i galenskap. Som sällskap på resor, på after worker, bokklubbar, över en enkel kopp te.

Mitt allra bästa det bubblar i hela kroppen skratt kom i år i Italien. I den lilla byn Volterra i Toscana efter en tre rättersmiddag där vi när vi frågar efter notan får frågan om de får bjuda på ett glas grappa och J omedelbart med stor entusiasm svarar JA! Jag gör diverse hemska grimaser och ifrågasätter beslutet. Det är i min mening rent utav äcklig dryck. Vi kämpar oss igenom glaset, ja eller åtminstone en mun av drycken och betalar notan.

Ute på gatan på väg ner till hotellet berättar J att hon en microsekund efter sitt entausiastiska JA! hade insett att grappa är inte Limoncello… Det kom ett så befriande asgarv där och då och hela promenaden ner till vårt hotell. Vi skrattade så att vi skakade så att folk vi mötte vände sig om när vi gick förbi dem. Så citatet för året får helt enkelt bli

Grappa är inte limoncello!

Vad tar du med dig in i 2018?
Hoppet!

2018 kan inte bli lika utmanande och påfrestande som 2017. Hoppet att i år få skörda frukterna av ett tufft jobb såväl privat som på jobbet. Hoppet att få känna lugn och trygghet i min och Ts relation och att vi tillsammans tittar in i framtiden.