Girlytalk

Äcklad av konsumtionen

Jag har aldrig varit en person som gillar att shoppa. Snarare tvärtom. Fika däremot det villl jag inte veta hur mycket pengar jag lagt på. 

Den senaste veckan har jag mått illa av all konsumtion. Typ alla affärer nätbaserade iaf har haft “black Friday Week”. Jag trodde själva poängen med black Friday var att det var riktigt låga priser en dag, men nu är det rea en vecka istället. Och vi köper. Och sedan är det jul. Dit vi köpt julklappar till Nils. 

Konsumtionen 2017 har vart enorm. Jag känner egentligen inte att vi har köpt så myclet onödigt men shit vad vi köpt saker. Nils har växt ur fyra storlekar under året och är nu på sin femte uppsättning kläder. Det dyra som ytterplagg har vi hittat begagnat ändå är det ju mycket pengar. Han har också växt från att precis kunna krypa till att springa fram och klättra. Nya leksaker har hittats och köpts. Många på second hand och fått i present men alltså usch jag är illamående. 

Jag ser framemot att Nils ska ha samma kläder längre, att det känns “lönt” att laga att om vi får fler barn så finns det kläder i mångt och mycket. Ett av mina nyårslöften nästa år ska vara just att konsumera mindre, betydligt mindre.