Girlytalk

Varför reser du? 

Resa är relativt billigt idag. Självklart är de flesta av oss medvetna om att det är en lyxkonsumtion och något av det första vi skär ned på vid tuffare tider. 

Jag älskar att resa och drömmer om resor mest hela tiden men jag vet, liksom alla andra, att resandet orsakar stor skada på vår miljö. Jag har rest väldigt mycket det senaste året, främst till Sverige men också till new York men jag reflekterar också över resandet. 

Jag reser för att träffa vänner och familj. Det är prio ett. Det är mitt val att jag flyttat men även vänner har flyttat och kah vill inte ge upp alla dessa vänskaper för det. Dock försvinner ju de flesta på vägen. Vi pratar så klart i telefon och på Skype, smsar och håller kontakten på alla sätt vi kan men att ocksp få träffad fysiskt då och då är ovärdeligt och inget jag kan ersätta på andra sätt. 

Jag resor också för att brädda min värld och Nils värld. Se andra platser och andra människor. Viss oss att världen är så förbannat vacker men orättvis. Värd att kämpa för men också något vi inte ska ta förgivet. Så hur försvarar jag då att jag för något miljöförstörande för att rädda miljön? 

Dels så tror jag inte att man vill rädda eller engagera sig för något som är abstrakt. Varför ska vi engagera oss i regnskogar eller för isar som smälter om vi aldrig ser dem eller dess effekter? Kanske är det därför växthuseffekten är “lätt” att förneka? 

Sedan tycker jag också att det är flygbolagens jobb att göra det de kan för att göra flygplanen mer miljövänliga och sedan är det mitt ansvar att välja det alternativet. Även om det är dyrare. 

Fram till att det händer köper jag skog för att kompensera mitt flygandet. Eller jag köper så klart inte en skog utan låter organisationer plantera träd. Ja ni fattar.