Girlytalk

Sista dagen med gänget 

Jag sitter och vaktar några kvinnor som skriver ett prov jag utformat. Sedan ska jag samla in proven som andra lärare gjort i hela Tyskland och gå igen resultat samt lärare och elevers synpunkter. Framför mig sitter tre kvinnor. Två från Somalia och en från Nigeria. Alla är de analfabeter och ilitterata. Icke att blandas ihop med ointelligenta. 


Så fort analyserna av detta är klart så ska jag byta arbetsgrupp och inte längre jobba med analfabeter. De i den arbetsgruppen har försökt få mig att byta till deras grupp i typ tre år och nu har jag tröttnat på idioterna i den grupp jag är. Men jag älskar att jobba med analfabeter. Kvinnor! Det är de som är framtiden. De ska lära sina döttrar att det finns ett bättre liv än att bli bortgift och få barn vid 14 år. Och det kommer de göra. 

Det är vemodigt men spännande att få prova något nytt. Och just nu behöver jag det. Andas ny luft, få träffa nya människor och lixom få mer input. Så trots allt är jag peppad! 

Kommentarer inaktiverade för Sista dagen med gänget