lördag

Persiskt bröllop i miniversion!

Jag vill börja med att be om ursäkt för tystnaden som rått sen i lördags. Det var en söndag som innehöll en mycket trevlig grilltillställning och en kväll som avslutades på soffan framför Game of Thrones. Sen drog vardagen igång och med det fullspäckade dagar. Inte bara ska jag leverera det som krävs inför ett viktigt beslut på fredag, dessutom ska jag delta i 2,5 dags utbildning OCH förbereda kommunikation för min nya roll (ja, jag fick den!!!)

I lördags var jag ju på bröllop, mellan min vän Si och hennes Amir. Mitt livs första persiska bröllop och det i en mini-version eftersom brudgummensfamilj tyvärr inte kunde delta. Vi var totalt cirka 40 gäster varav vi var totalt 5 som inte hade persiska som “huvudspråk”. Var detta ett problem? Kanske lite i början, men när väl brudparet gjort sin entré och musiken drog igång på riktigt dansades det. och det dansades och dansades. När jag gick till bussen fem timmar senare var mina tår så ömma att jag ville springa barfota på asfalten.

Tillställningen började kl 19 enligt min inbjudan, och kl 18:30 på de persiska gästernas inbjudan. Stor humor tyckte jag, men också stor självinsikt 🙂 När man kom serverades det bubbel, och ett litet buffébord med lite sött och lite salt. Antar att detta har en sorts symbolisk förklaring? Efter lite kallprat vid borden och vi väntade in fler gäster så kom så brudparet och satte sig vid ett separat bord. Efter en skål drog dansen igång.


Efter mycket dansande så bjöds det persisk buffé med såväl lammkött som kryddat ris, kyckling och goda såser. Det åts och det dracks, grogg och vin sen dansades det ännu mer. När tårtan sen kom in och skulle skäras så gjordes en dans vid överlämnandet av kniven, det var ett moment jag inte riktigt greppade innebörden av. Men flera kvinnor dansade och lockade brudparet med kniven innan den överlämnades för tårtskärning. Någon som vet vad det innebar?

För att summera det, ett roligt och annorlunda bröllop! Blir du inbjuden på ett bröllop ska du nog räkna med ca200 gäster,mycket bling-bling och smink (på kvinnorna) och sätt för all del på dig dina dansvänsligaste skor (utan att för den del hymla med klackhöjden).