resor,  Vardagen

Kringlan

Då har jag för första gången åkt buss ensam på Island. Det var lätt. Inga konstigheter. Och jag gick av på rätt stop, precis vid Kringlan. Det stora shoppingcentret utanför Reykjavik. Åt en rekordsen lunch på Joe & the Juice, spanade in rean (köpte en varm sjal på Zara) och landade till slut vid favorit caféet Te & Kaffi. Det är en kedja med massor av butiker/caféer och deras kaffe är riktigt gott. Vilket det nästa måste vara eftersom man måste vänta typ en kvart på sin kopp.

Det här med att bli sambo och vara alldeles för långt bort från gym och rutiner är smått förrädiskt för en kvinna som mig som tyvärr alldeles för lätt lägger på sig trivselkilon. Söttsaker smitter ner på tok för ofta och skulle jag ställa mig på vågen skulle det var alldeles för många kg för mycket. Det jag jag eftersom jag känner det på kläderna. Nu hade jag sagt stopp till mig själv. Gillar egentligen inte ens söta saker. Ändå blev det en kaka till kaffet. Så tröttsamt. Men nu får det faktiskt vara nog. Bara någon vecka eller två. Jag brukar märka skillnad fort när jag skärper mig.

Under tiden jag varit här på Kringlan har jag också fått en mail från mitt ex. Kommer ni ihåg när jag mailade honom om vägen. Sist mailet skickades kanske i början i slutet av april. Dagen mail säger “Hur gick det med vägen då?”. I mina ögon och öron låter det som ett sådant där hitta-en-ursäkt-att-höra-av-sig. Känner faktiskt inget inför det där.