Girlytalk

Jag behöver många människor 

Jag skrev här om dagen att jag och V behöver tid ifrån varandra och Happy Kommenterade det här. så jag fortsätter vår blogg-dialog här. 

Ganska tidigt i mitt liv insåg jag att jag behöver fler människor. Det beror nog en hel del på att jag behövde andra vuxna som barn då mina föräldrar inte räckte till men det är något jag tagit med mig in i vuxenlivet. Kanske är det något problem jag har med att lita på folk och vill inte lägga alla ägg i samma korg men en partner räcker inte för mig. 

V ger mig saker som är exklusiva för vår relation. Sex, vissa andra krav och makt över en del av de beslut jag tar i mitt liv. Men sedan har jag massa andra. V, som är betydligt mer introvert än vad jag är, tycker att jag har en miljon “bästisar” och det är jag stolt över. 

Jag har mina två bästa vänner från Italien. Bästa vänner från lågstadiet. Bästa grannen från när jag föddes. Bästa vänner från när jag spelade handboll. Och nyare bästisar, från London och kanske en i München. 

Det är inte lätt att bli min vän för jag har höga krav och är generös men jag har många vänner. De ger mig saker som V inte gör. Samtal i oändlighet och sånt jag ältar, samtal om V, påminnelse och tröst om vänner som dött, bollek, en känsla av bomull på ställen där V inte når (just för att han är ganska ny i mitt liv). V vill ge mig allt det där men för mig är det bättre att gråta ut hos den som kände min vän som dog än V. Det betyder ju inte att jag aldrig gråter hos V eller att jag undanhåller honom saker. Det betyder bara att alla (?) mina relationer är värdefulla och bra på olika sätt. 

När jag och V ör isär så är V hemma och fixar med saker (typ bygger ihop 2 trasiga gräsklippare till en hel) och jag reser och umgås, umgås och umgås. 

Jag förstår att det låter konstigt eller kanske okonventionellt men jag önskar så att fler kan lägga normen där man som par eller familj ska göra allt tillsammans på hyllan. Man var ju två personer innan och fortsätter förhoppningsvis vara det även när vardagen är gemensam. 

Jag älskar V, jag har valt och bestämt mig för att leva med honom och ha barn med honom, men att begära att han ska tillfredsställa alla mina behov är för mycket. Alla mina vänner är bra på olika saker och det utnyttjar jag. 

Kommentarer inaktiverade för Jag behöver många människor