Girlytalk

Konservering av sommar pågår 

Vintern som just gick var den tyngsta i mitt liv. Jag älskar ju vintern! Men fy fan vad det var mörkt och rått och snöfritt och en bäbis som inte sov alla typ. Jag var så fruktansvärt trött och under isen. 

Därför, alltså av rädsla för ännu en ändlös vinter, konserverar jag sommaren nu. Eller ja, har gjort ett tag. Jag fryser in så mycket jag kan av allt. Hittills är det jordgubbar, rabarber och svartvinbärsblad som fyller frysen men jag hoppas också att svenska blåbär ska göra dem sällskap. Jag har noll motivation för bakning och saftande just nu, Nils sover ju fortfarande ganska lite på dagen, men älskar att frysa in. Tänka att vi kan göra rabarberpaj i november eller jordgubbssylt i februari det gör mig så glad. Rik känner jag mig. 

En sak som jag gjorde i våras var isbitar med syrener. Det luktar inget utan känns bara så himla somrigt och lyxigt. Ska ha dem på jul typ. Kommer finnas för en dag hela hösten om så händer. Ett lätt och snabbt pyssel även för oss som har små marodörer. 


De ligger alltså i en plastpåse i frysen nu. Så fint!