Girlytalk

Boktips: berättelse om ett äktenskap 

Den här boken har fått så fina rescensioner och jag har sett framemot att läsa den så länge! Jag mer eller mindre sträckläste den på ett dygn, men det kan bero på att jag tillsist hoppade över alla sexscener. Ibland tyckte jag nämligen att det var mer av “berättelse om ett sexliv” än ett äktenskap men å andra sidan är jag överlag ganska ointresserad av sex både i litteratur och film/tv.


Boken ger mig ont i magen. Den är verkligen ett långsamt utdraget farväl där den ena parten ser vad som komma skall men är oförmögen att stoppa det eller få den andra att komma till insikt. Det är en man som skriver ur sin frus synvinkel. Vilket är ett, i mina ögon, ovanligt berättar perspektiv och jag vet inte helt om jag tyckte om den. 

Boken berör jämställdhet men nja… Det är mest som att mannen är den typiska kvinnan och frun är den typiska mannen, det är inte jämställdhet. 

Jag kände dock i djupet av mitt hjärta att jag vill stanna kvar med V. Att jag älskar honom och att det är viktigt för mig att hålla ihop vår familj. 

Så vill du känna något. Kanske att du bör gå vidare eller aha är det så min fd partner tänkte eller ja… Kanske som jag att kärleken är värd att slåss för. Då är det en bok för dig och då finns den här eller här.