tips

Filmtips

Eftersom T var tvungen att arbeta lite i söndagskväll letade jag fram en film att se på Apple TV. Jag tycker det är så underbart praktiskt med streamingtjänsterna. Inga butiker man måste åka till, DVD spelare som måste kopplas, filmfodral som ska återlämnas osv. Bara att välja en film, betala med ett kreditkort och titta. Igår valde jag en australiensisk-brittisk-amerikans film som heter LION.

Den handlade om en indisk pojke som vid fem års ålder av misstag hamnar på ett tomt tåg som inte stannar förrän i Calcutta, flera dagar senare. Pojken, Saroo, råkar ut för lite olika missöden innan han hamnar på en institution för ensamma barn och lyckas bli adopterad till ett par i Tasmanien. I vuxen ålder börjar minnen från hans tidiga barndom göra sig påminda och hans sökande efter sitt första hem påbörjas. Filmen, som är baserad på en riktig historia, griper tag och fängslar. Pojken som spelar unga Saroo är gudomligt söt och det är duktiga skådespelarinsatser rakt igenom. Det är ingen lätt och glad film, men känner du för en äkta snyftare kan jag varmt rekommendera den!