resor

Köpenhamntips: First Hotel Mayfair


Happy har skrev för ett tag sedan ett bra inlägg med Köpenhamnstips. Hon tipsar bland annat om First Hotel Twentyseven. När Mr Icey och jag skulle till Köpenhamn så fanns det inga lediga dubbelrum kvar där. Så Icey valde ett annat First Hotel nämligen First Hotel Mayfair. Det ligger en cirka 10 minuters promenad från centralen (om man har en tung väska och tar rätt utgång från centralen).

Det var fräscha rum, inte så stora (och då tror jag ändå vi hade ett superior rum) och fräscha badrum (viktigt!). Personalen var snälla och  hjälpsamma. Sängarna är dock bekvämare på Twentyseven. Det var väääälidgt mjuka sängar på Mayfair. Det ligger som sagt väldigt centralt och ett stenkast från Kødbyen. Sedan ska jag kanske tillägga att det låg strippklubbar på bägge sidor av hotellet. Nu tyckte inte jag det var så märkligt, det är Köpenhamn trots allt, men det kan ju kanske vara bra att veta om man är den känsligare typen. Trots klubbarna och alla barer i närheten så var det väldigt lugnt (eller väldigt bra ljudisolerade rum). Vi åt inte frukost en enda morgon så kan tyvärr inte berätta så mycket om den.

All in all så tycker jag det var ett helt okej hotell. Rummen var fina och lite romantiska men själva hotellet var ganska opersonligt. Hotell i Köpenhamn är lite av ett gamble och det finns en uppsjö av dom så jag tänker att alla tips är användbara.