familj,  Grubblerier,  livet

Bonusfamilj på utflykt

Jag sitter här och är lite nervös. Imorgon ska hela familjen, inklusive Knatte, Fnatte och Tjatte åka hem till mina föräldrar över helgen. Det kanske inte hade varit så konstigt om det inte vore för att;

  • de har aldrig träffats, inte ens hejat på varandra
  • Knatte är omöjlig att på ett fredligt sätt få med in i bilen för långfärder
  • det är en rätt lång bilresa, på 35 mil enkel väg

Sen är det ju så att min mamma är världens mest barnkära. Efter 10-15 år inom barnomsorgen och tvingad att sluta enbart på grund av arbetsrelaterade sjukdomar – så är hon grym med kids. De har ett hem som är anpassat för barnbarn med lekrum, våningssäng och allt. Det är 10-15 cm snö i min hemby och vi kommer att komma fullpreppade med snöleksaker – och barnen har knappt sett snö i år. Dessutom kör vi en etapp resa med ett första stop med lunch hos farmor inklusive badhus. Så att resan ska kännas mindre lång.
Jag hoppas verkligen att det här ska bli en lyckad resa, så att barnen kan tänka sig att bli med fler gånger. Och mina föräldrar ser verkligen fram emot att träffa mina bonus-barn!