Funderingar,  jobb

Hur är din självbild?

Jag har funderat lite på det här med självbild. Vem ser andra när de ser mig? Och motsvarar det min egen bild av mig som person? Om vi till exempel tittar på mig i min yrkesroll, där är jag projektledare. I mina ögon en inte splitterny, nej mer senior än junior men fortfarande med massor kvar att lära. Nu driver jag ett projekt som när jag startade det för två år sedan, var flera nummer för stort. Där jag nu får feedback för att det är det mest välskötta IT projektet avdelningen någonsin följt, att det leds och kontrolleras, följs upp och rapporteras på ett exemplariskt sätt. Och där sitter jag i förarstolen, och känner mig lite bortkommen och ny. Så sent som igår fick jag höra vilket otroligt bra jobb jag gör och hur stolt jag ska vara över det vi levererar. Ser de inte att jag gissar, kämpar och sliter för att få ihop alla delarna i det elefantlika projektet? Tror de verkligen att det går att ha koll på alla leveranser och beståndsdelar? 

Ovanpå detta hade jag idag ett möte med en adept. En tjej som kontaktade mig innan jul och frågade om jag vill bli hennes projektledarmentor. Hon hade knappt vågat fråga, för jag hade ett så viktigt och stort projekt att driva… och jag som blev så otroligt hedrad och självklart svarade ja omgående. För jag vill gärna hjälpa till, jag hade enorm hjälp av min mentor i början av min karriär men imorse när jag förberedde mig för första träffen så kände jag mig jättenervös. Hade jag tagit mig vatten överhuvudet? Vad skulle jag ha att berätta? Vad skulle hon fråga? Skulle jag kunna ge några svar? Mötet gick bra, tjejen är super rar och har alla möjligheter att bli en bra projektledare bara hon får rätt stöd från chefen också!

Så här ligger jag nu i badet och filosoferar över min självbild… jag kanske måste landa i att jag numer är rätt bra på det jag gör? Att det finns de som ser upp till mig? Och att ledningen har sina ögon på mig och vad jag gör… (något som gör mig än mer orolig!!)