livet,  Semester,  vardag

iCloud för fotolagring

Jag är väldigt förtjust i att fota, och varje år gör jag ett fotoalbum för att summera året och de stora händelserna. Nu sitter jag återigen med mitt årsalbum… och jag svär. Eftersom min iPhone inte har så stort lagringsutrymme som jag nog skulle behöva, använder jag iCloud för att spara upp och lagra mina bilder. iCloud är ett fantastiskt verktyg som du kan koppla till din explorer/utforskare om du har en PC, eller ännu lättare om du har en Mac.

Så för att nu skapa mitt fotoalbum måste jag välja ut de bilder jag vill ha med (ca 600!!!) och lägga dem i en speciell mapp. När det är fixat måste jag gå in och markera vart enda foto som jag vill ladda ner och ladda ner det på min lokala PC. Det här då min jobb PC inte supporterar iClouds integrerade folder lösning.

Det tar tid, det är meckigt (speciellt idag, eftersom iCloud verkar vara lite svajigt) men det brukar bli riktigt bra!