Girlytalk

Konsumera som en lantis 

Ett av mina nyårslöften är att konsumera mindre. Även fast jag inte är någon stor shoppare så går det mycket pengar och tid till just konsumtion varje dag. Även fönstershopping är ju konsumtion. 

Så i år ska det konsumeras mindre. 

Läste också en fantastisk artikel om hur vi konsumerar och bör konsumera som jag citerar och länkar nedan: 

Den inre hållbarheten. Storstadens människor stressar, överkonsumerar och lever livet i ett uppdrivet tempo som leder till brist på inre hållbarhet. Det råder ett slags själslig andnöd. Det finns en diskrepans mellan vad vi säger oss vilja göra (vara mer med våra barn, tänka på miljön, bidra till samhället, ta del av kultur och upplevelser etc.) och hur vi faktiskt lever. Vi tror att vi kan konsumera oss till hållbarhet men glömmer då bort att alla resor och nya prylar vi köper är ett symptom på vår brist på mening. Vi är tomma inombords. Till och med miljökämpar predikar numera om en hoppfull framtid och en övertro på teknikens under.

Minna flytten från Stockholm till Norrland och chocken över att man inte ses på cafe utan hemma hos folk. Och sedan att flytta tillbaka. Att man måste gå ut för at träffa folk. Konstigt! 

Nu ska det storhandlas, bakas och frysas in. Och kläder ska jag inte köpa förän i april. 

Kommentarer inaktiverade för Konsumera som en lantis