Girlytalk

Året 2016

Hur skulle du sammanfatta året med bara ett ord?

Känslosamt! 

Vem saknade du under 2016? 

Under första halvan av året saknade jag nig själv. Allt jag gjorde var att spy, åka fram och tillbaka till sjukhuset och se på tv. Nu saknar jag min bästa kompis här i München. Det känns inte som att hon vill vara min vän nu när jag fått barn och det sörjer jag massor. Men jag hoppas på mirakel nästa år. 

Vad spenderade du mest pengar på?

Ja förutom huset så barngrejer. Det är inte billigt att ha barn alltså. 

Vilken är din största insikt under året? 

Att jag är viktig och att många är idioter. Jag sa när jag blev gravid att nu ska jag stå upp för mig själv och det är ovant för mig. Därför har jag blivit extra tilltryckt i år men jag klarar det. Jag är stark och mina tankar och könslor är lika viktiga som andras. 

Vilken är den störta förändringen du gjort under året? 

Att jag inte kunnat träna nästa någonting. Förut tränade jag 2-4 timmar per dag. Tid jag nu slösar bort med att göra ingenting. Nyttigt men frustrerande. 

Vad har du haft/gjort för mycket under året? 

Jag har varit arg för mycket. Låtit personer jag inte (borde) tycker om äga mina känslor så som idiotiska kollegor och min pappa. 

Vad var favorit resemålet under 2016?

Stockholm! Tid med vänner. Tid på svenska. Det är den enda ångesten jag har över att mammaledigheten tar slut att jag inte kommer kunna vara i stockholm en vecka i månaden. 

Vad är du mest stolt över när du blickar tillbaks på 2016?

Mig själv. Den där inre styrkan eller jävlar anammat jag har. Jag har fött barn, kräkts i sex månader och sovit för lite och klarat av livet ändå. Grymt impad över hela mitt år. 

Vilken var årets drink?

Cola. Druckit alldeles för mycket av det. 

Vilken var årets låt? 

Den här!
Vad fick dig att gråta?

Känns som jag gråtit massor men orättvisor. Gråtit för alla flyktingar jag träffat som kommit ändå hit och sedan gråtit ännu mer för de flyktingar som inte kommit hit. Barn. Familjer som inte får återförenas. 

Vad fick dig att skratta?

Nils. Han har dålig humor men så underbart skratt. Han riktigt bryter ihop och vem kan motstå det. 

Vad tar du med dig in i 2017?

Den där styrkan/jävlar anammat. Det kommer behövas, både privat i konflikten med min pappa och vad der nu är med min syster, men sedan tänker jag sakta men säkert förändra världen. Vi får väl se hur det går.