ex,  Lyxproblem,  Mr T

Julfirande

Jag fick frågan av Alex om jag ska fira jul med mina bonusbarn, och det undrar såväl jag som barnen också. Utgångsläget för julfirandet har varit att barnen ska göra så som de alltid gjort, dvs fira med mamma och mormor idylliskt i en röd stuga i skogen. Sen tyckte barnens mamma att vi kunde fira där allihop, att jag och Mr T också skulle komma dit och bo i gäststugan på gården. Jag må vara snäll, men så snäll är jag inte. Där satte jag ner min fot, jag firar inte jul med en familj, som firat på samma sätt de sista 12åren, och blir som en bifigur när de leker familj. Nope!

Nu är det ju så att mormor är sjuk, i cancer. Detta medför en låg resistens mot baciller, och är det något barn ofta är så är det just bacillbärare. Så plan b var att barnen skulle bli med oss. Därför firar vi med Mr Ts familj i Stockholm. Det här tvingade jag föräldrarna att bestämma för kanske tio dagar sen när jag fick nog av deras velande och barnens frågande.

Då kan man ju tycka att, nu så här kvällen före dan, före dan, före dan borde ett beslut ha fattats? Ja, eller jag tycker i alla fall det. Eftersom minstingen hostar och barnens mamma varit hemma sjuk från jobbet både måndag och tisdag. Håller bi inte med?! Har något beslut fattats? Nej! Nej! Jg, som är ett vida känt kontrolltrolle biter mig i tungan, tuggar sänder kinderna och svär i tysthet över det faktum att vi “förhoppningsvis” kan få ett beslut imorgon. Berättade jag att vi ska åka på torsdag lunch? Tjoflöjt.

Kommentarer inaktiverade för Julfirande