resor

The Winery Hotel

I helgen checkade vi alltså in The Winery Hotel i Solna. Det blev Stockholmsområdet för jag har ett mötet här idag (måndag) och är måttligt trött på att resa mer än nödvändigt. Det blev sedan Solna för jag ville inte vara inne i Stockholm då jag är överdrivet nojig om mitt att mitt privatliv ska vara just privat. Jag trivs väldigt bra när så få som möjligt vet så lite som möjligt och ville därför inte springa in i någon vän, bekant, släkt eller familjemedlem. Så jag kollade hotell lite utanför Stockholm och om man bortser från en massa herrgårdar finns det inte väldigt många spännande varianter. Det finns en uppsjö av Scandic hotel men det kändes inte så himla lockande. Så hittade jag detta Best Western då jag av en slump kollade mitt Coop kort. Nytt, fräscht, inte inne i Stockholm och nära till affärer och parker.  Dessutom ligger det precis vid hållplatsen Järva Krog där Flygbussarna stannar. Taget tänkte jag. Sedan råkar Solna inte vara så långt ut som jag först trodde.

Hotellet ligger nära både Hagaparken och Ulriksdahls slottsträdgård. Cirka 13 minuter bort (kanske mer 9 om det inte är en massa snö) ligger Mall of Scandinavia med en massa butiker och affärer. Jag bokade ett standardrum och det var väldigt fint. Hotellet luktar fortfarande lite nytt och när jag tänker efter är det en konstigt känsla av ett billigt motell vid motorvägen och ett modernt design hotell. Nu ska det sägas att den känslan kanske delvis återspeglar hur jag känt mig under helgen. Det kan mycket väl tänkas att man mest tänker på sköna sängar, snygga badrum, Hay möbler och härlig pool och gym om man är här på romantiskt resa eller kompishelg.

För alla som gillar hotellfrukostar lika mycket jag så kan jag säga att den får 4 stjärnor av fem möjliga. Dom hade stekta championer, grillade tomater och små mini croissants. Jo tack sådant gillar jag. Hotellet huserar en restaurang som jag inte hunnit testa och brevid ligger en liten deli som jag köpte takeaway pizza ifrån igår. Jag är inget pizzafan men den var mycket god det var den. Pizza Bianco dessutom med itanliensk lemonad. Som namnet kanske hintar om så har hotellet till och med ett vineri och det finns vin i massor här.

Jag har älskat min lilla vistelse här. Kan starkt rekommendera den lilla pärla. Blir ännu mer förtjust nu  under förmiddagen när jag får chans att hänga i deras lobby.