Girlytalk

Working girl!

Fick också en fråga som jag tolkade som vad jag har jobbat med och jag har gjort lite allt möjligt. 

När jag var barn ville jag bli statsminister (för att jag gillar att bestämma och är smart, ni vet?, det är svårt att vara ödmjuk när man är bäst). Men från mellanstadiet till tvåan på gymnasiet ville jah bli journalist. Jag älskar fortfarande att skriva men sommarjobbade på en nyhetsredaktion och insåg att jag inte alls passar med de arbetstiderna. 

Under gymnasiet och lite efter der jobbade jag som personlig assistent/kontakt person ät en döv tjej och användes som resurs då det inte alltid fanns tolk att tillgå. Det var såååå svårt men roligt. 

Efter gymnasiet läste jag en fil. Kand i idrottsvetenskap och jobbade på Sveriges då största gym med gruppträning, individuell träning och administration. Jag älskar träning men vill också läsa pedagogik så läste lärarutbildning i engelska och svenska parallellt med det. Jobbade med träning i olika former (på gym, som personligtränare, för ett stoet internationellt företag som tränare och levande reklampelare för deras produkter, privata kunder med specifika mål samt som tränare inom friskvården då med bland annat nyanlända invandrare). 

Under tiden vickade jag då och då som lärare men fick aldrig en fast tjänst så tyckte det kändes meningslöst. Jag har också pluggat under tiden och läst lite allt möjligt som tyska och till en fil kand i didaktik. 

Nu jobbar jag på Skolverket typ men tycker det blir för myclet att bara sitta vid skrivbordet så några lektioner i veckan undervisar jag ocksp i tyska för invandrare. Jag har behörighet i Sverige som lärare i tyska men inte tyska för invandrare så klart! Jag älskar det teoretiska jag gör: funderar över hur upplägget för idrottsundervisning kan se ut. Hur tjejer blir inkluderade, vad bör vara Betygskriterier, vad ska inte göras, hur ser en modern idrottsundervisning ut, hur ska idrottsundervisningen inspirera till att eleven rör sig på fritiden, och vilka egenskaper som ska stimulerad förutom de fysiska. Och så älskar jag att undervisa. Älskar att möta människor och att ha dialog och låta allt ta sin tid. Prata och skratta. Ha det roligt och se världen genom andras ögon. 

Så det har jag gjort innan. Flyttat, pluggat och tränat typ. 

Det skulle vara så roligt att höra vad ni jobbar med nu och vad ni har gjort förut! 

Kommentarer inaktiverade för Working girl!