Girlytalk

Vi har kattvindar! 

Jag har haft en tanke sedan jag var liten. Jag var nämligen orimligt intresserad av historia som barn och i mellanstadiet fastnade jag för drottning Kristina och andra världskriget. Jag läste böcker om dessa saker och slukade allt från skönlitteratur till fackböcker. Och jag undrade alltid: vad skulle jag ha gjort? Skulle jag ha varit en medlöpare? Ofrivilligt eller engagerad nazist? Skulle jag gömt judar eller räddat mitt eget skinn? 

Jag vill ju gömma judar. Idag skulle jag gömt vem som helst men med hemlig polis och grannar som anger så är det ju inte säkert att jag hade vågat. 

Men det där med att gömma människor känns ju mer och mer aktuellt. En arg vit man bestämmer över ett av världens mäktigaste länder och kan man vara annat än ledsen? Människohatande människor tar sig framåt i många länder. Även i Tyskland och Sverige. 

Jag kan tänka mig att gömma alla: amerikaner, mexikaner, muslimer, judar, you name it. Jag har tre kattvindar i vårrus. Borde rymma i alla fall sex personer. 

Jag kan också tänka mig att smuggla in dagenefterpiller till USA, kan tyvörr inte utföra aborter. 

Men mest av allt ska jag ösa ur mig kärlek. Till Nils så att detta inte upprepas men också till alla andra. Återigen måste vi stå enade. Vi som älskar människor. För, återigen, är vi fler. 

Kommentarer inaktiverade för Vi har kattvindar!