kropp

Jag tänker inte skämmas

Jag var en sån där kvinna som aldrig klagade över mensvärk eller pms. Mens och allt med det var något man skulle dölja och jag blev obekväm när andra pratade om sin mens. 

Men sedan blev jag gravid och något hände. Min kropp blev både min och Vs. Den gjorde något som var vårt och då kändes der viktigt att kunna prata om hur det kändes i kroppen. Sedan gick det ju inte att dölja att jag kräktes hela tiden. 

Och ju mer jag öppnade mig om min graviditet, problem med amning och oro inför föräldraskapet desto mer fick jag höra att andra kvinnor tänkte likadant. Och jag är så trött på att “kvinnoproblem” som mens, pms, graviditet och amning är sånt som ska döljas. Som är pinsamt och skämmigt. Varför kan inte killar något om mensvärk? Eller varför delar inte vi kvinnor med oss mer om amning? Av mina tre närmaste kollegor har ingen kunnat amma heltid. Varför säger vi inte sånt? Inte för att trycka ned eller måla fan på väggen utan för att informera och peppa. 

Så från och med nu, ska jag och jag hoppas fler med mig, prata om våra pinsamma men naturliga kvinnliga funktioner helt utan att skämmas. För mig krävs det övning men nog ska det gå. 

Kommentarer inaktiverade för Jag tänker inte skämmas