jobb

Det jag gör, är vem jag är. 

Jennifer skrev ett inlägg om hennes syn på arbete Och jag håller med. 

Jag tycker inte heller att man ska jobba för helgen eller jag vill inte jobba för helgen. Jag spenderar 10 timmar varje dag på jobbet (ni minns att jag jobbar 45 timmars vecka + lunch) och då måste jag trivas och tycka att det är meningsfullt. 

Jag är lärare. När någon pratat illa om läraryrket eller när jag hör om vissa obehöriga “lärare” som anställs så blir jag arg och förolämpad för det betyder ju att den rektorn anser att “vem som helst” kan göra mitt jobb och att min utbildning inte behövs. 

Jag har jobbat med annat också och älskat det. Mycket med träning och försäljning och dylikt. 

Men jag är också mer. Mer än lärare. Jag gör annat än jobbar. Jag virkar och läser och bakar. Bland annat. 

Men mitt jobb är jätteviktigt. Jobbet har gett mig vänner när jag flyttat, jobbet ger min hjärna stimulans och mitt liv mening. Jobbet är en viktig del av min personlighet. 

Vad jobbar du med? Och hur känner du inför sitt jobb? Ett kall eller bara inkomstbringande? 

Kommentarer inaktiverade för Det jag gör, är vem jag är.