barn

“… Hoppa hen från tallegren…” 

Jag tycker att det är viktigt att tänka på hur man behandlar andra människor. Att vi inte ska låta våra förutfattade meningar och normer begränsa oss eller styra oss åt håll vi inte vill. 

Jag är inte typiskt flickig och V är inte typisk pojkig. Jag vill att Nils ska känna att världen ligger för hans fötter utan begränsningar i vad som förväntas av en pojke eller flicka. Jag vill att han ska kunna göra typiska tjejgrejer (?) som att städa, laga mat och visa känslor men så klart också stå på sig och visa framfötterna vilket jag anser är framförallt manligt. 

En av mina svenska vänner berättade att hon och hennes man byter ut han och hon i sånger mot hen. För att de tänker på genus. Och jag kände att det är en överdrift. Är det viktigt att ekorren i granen inte är en han? Hur gör det världen met jämställd eller ger något barn mer möjlighet i livet? Eller vad handlar genus egentligen om? 

Kommentarer inaktiverade för “… Hoppa hen från tallegren…”