Girlytalk

Tyskland passar mig 

Ligger i solen och väntar på att Nils ska vakna, kom på att jag lovat ett sista inlägg om Tyskland efter escaping reqlitys önskemål. Här finns det Andra.

Jag trivs bra i Tyskland. Självklart längtar jag hem ibland till kompisar och familj och kebab och annat svenskt men jag trivs bra här. 

Jag har ju fördelen att ha en tysk man så han har kunnat presentera mig för sina vänner och familj och på det viset får jag en del gratis. 

Som alla ställen tycker jag att det är lättast att få kontakt med andra invandrare/expats, vi kan alltid enas om konstigheter, ensamhet och hemlängtan. Men tyskar är överlag väldigt trevliga och nyfikna på Sverige och svenskan på ett sätt jag inte upplevt tidigare tex när jag bodde i England eller Italien. 

Som jag nämnt förut rör man sig ofta och är i naturen, jag är en riktig statsmänniska men med naturen så nära så kan tom jag hamna där ibland. Jag gillar ett liv där man rör på sig och det tycker jag är normen här även om det så klart finns undantag och dricks en del öl. 

Tyskland har ett välfärdsystem som är fantastiskt och jag kan känna mig trygg med vård, skola, föräldrapenning osv. 

Tyskland är likt Sverige i det stora hela men mer lättsamt. 

Kommentarer inaktiverade för Tyskland passar mig