Girlytalk

Mat och förstoppning

Hur mycket kan man skriva om en bäbis egentligen? Mycket! 

Vi har bytt ersättning till Nils och flaska. Först åt han ersättning från nestle och hade en flaska från mam, men han blev så himla gasig och fick så ont i magen att jag för några dagar sedan bytte. Dels ville jag att ersättningen skulle vara ekologisk men sedan ville jag prova en ersättning baserad på getmjölk. Jag har hört att getmjölk är mest likt bröstmjölk och tänkte prova. Det blev märket holle som är vanligt här men knappt finns i Sverige, hittade det här

Flaskorna bytte jag ut till märket dr. Brown och dessa funkar verkligen. Nils sväljer mycket mindre luft så de är ett tips och verkar finnas överallt typ här.


Jag upplever att Nils har mindre ont i magen nu och är mindre gasig. Så skönt, men! Nu har han blivit lite förstoppad. Han får ut bajset själv men det är för hårt. Åh jag blir så ledsen. Vill be om ursäkt för att den där jävla mjölken lyser med sin frånvaro och istället för att ge honom världens bästa bröstmjölk och bara der ger jag honom nu ersättning och tre sorters magdroppar. Kemikalier på kemikalier känner jag! 

Det är tydligen vanligt att bäbisar som äter ersättning blir hårda i magen men jag känner ändå att det är problem på problem. Ja jag gör det kanske lite större än vad det är. Men förstoppning känns inte alls bra!