Girlytalk

Skillnad på person och person

I förrgår var vi hos en barnmorska för att kolla vikten på babyn. Jag var helt slut och hade förstått att han behövde ersättning också men den barnmorskan tryckte verkligen ned mig i skorna. 

Han hade gått ned så mycket så hon misstänkte gulsot. Ville ringa barnläkare. Hon anmärkte på att han inte var badad (vilket vi fått order om att inte göra pga att han var kall) och skulle få infektioner både i hårbotten och öronen. Hon anmärkte på min bh. Mina bröst. Formen på mina bröstvårtor. Sedan gav hon oss världens konstigaste flaska där han inte ens orkade suga och fick mig att känna mig värdelös som inte kunde mata med flaska ens. Hon anmärkte på min vikt och på hur jag kunde må så bra när jag förlorat så mycket blod (vilket jag inte ens visste). Sedan tog hon barnet och matade honom med sked i säkert 30 min medan jag satt bredvid och kämpade mot gråten. Som en liten slutkläm sa hon att imorgon då måste jag börja pumpa och V får absolut inte mata. 

Igår var vi på samma ställe för att kolla vikten men en annan barnmorska. Hon vägde honom berömde hans viktuppgång och sa: nu fortsätter vi så här, du ska se att amningen kommer igång snart, det är inga problem. Det här måste göras på i princip alla barn under 3 kilo.  

Jag blev så peppad och lugnad och glad. Idag ska vi på en avslutande invägning och sedan åker vi till Stockholm. 

 

Och tack för alla kommentarer! Ni ska bara veta hur glad de gör mig och jag tar åt mig av alla råd.  

Kommentarer inaktiverade för Skillnad på person och person