tankar

Miljömarodören

Jag tycker det är superviktigt att alla tänker på miljön och gör så gott de kan efter sina förutsättningar. Man kan välja att bli vegetarian (inget för mig), köpa ekologiskt och/närproducerat (vi köper mycket ekologiskt men jag vet egentligen inte vad som är bäst) eller miljömärkt tvättmedel och sånt. 

Vi reser en del men i vardagen tar vi oftast cykel, promenerar eller åker kollektivt. 

Ja men överlag ger jag mig själv godkänt i att tänka på miljön. Men det finns en sak jag inte kan ge upp. Detta: 

  
 Jag duschar varje dag! (OBS! Inte min dusch på bilden, tyvärr). 

Jag vet att det är dåligt för miljön och för hår och hud och allt möjligt men jag jobbar med mönniskor. Jag kan träffa uppemot 100-150 personer varje dag, några vill skaka hand och många är jag nära när vi pratar. Jag vill duscha av mig alla dessa mönniskor rent fysiskt. Men ännu viktigare är att jag duschar av mig det psykiska från dagen. Det är som att stress och problem rinner av mig och jag slappnar av. Ibland räcker en snabb-dusch men oftast duschar jag nog minst 15 min. Jag förlorar lixom mig själv. Och jag kommer ut som en ren och bättre version av mig själv. 

Jag har försökt att duscha varannan dag men då känner jag mig “smutsig” och mer stressad. Har försökt meditera bort det men det går inte. Duschen är min fristad.