tips

Filmtips: suffragette

  
Kära nån vilken bra film! Precis som titeln avslöjar så handlar den om en grupp (kanske specifikt en) suffragette i Storbritannien som så klart kämpar för kvinnors rättigheter. 

Förutom att jag tycker att filmen är fantastiskt välspelad så älskar jag filmer med en verklighetsförankring. Detta har ju hänt. Kanske inte exakt men i stora drag. 

Och jag känner en sådan enorm tacksamhet till dessa kvinnor, som gjorde grundjobbet, som gör så att jag kan tjafsa om vem av mig och V som diskar mest ofta och kalla det jämställdhet. Dessa kvinnor som offrade allt! Jobb, man, vänner, barn för att de trodde att kvinnor var lika mycket värda som män. De fängslades och hånades och här sitter jag i ett av världens mest jämställda länder och funderar på vem av oss som lagade middag igår. 

Tankeväckande och inspirerande film!