Sjukdomar,  Skönhet

Från B12 till Bioderma


Som bekant (?) så tar jag en himlans massa vitaminer, mineraler och några hormoner. Ett av dom är B12. Först fick jag B12 tabletter men fick superdålig hy. Gjorde dock inte kopplingen förrän väldigt sent. Jag har tidigare haft acne när jag var 21 ungefär. Det kom från ingenstans men under en period i mitt liv då det fanns väldigt mycket, sjukt mycket stress. Det krävde extrem behandling och laser. Så när hyn blev dålig igen vid 27 så var det ju lite av ett bakslag. Till slut tog jag tag i det och fick en remiss till en hudläkare som sa tidigt att B12 är för vissa (jag är såklart en av dom) dåligt för hyn.

Då gick jag hos vårdcentralen och de ville inte ge mig annat än tabletter. Jag slutade äta dom för jag fick panik över hyn. När min kompis Kris läser det som kommer han bli arg. Han tjatar mycket om att B12 brist ska man inte leka med, det får neurologiska konsekvenser. Men det visste jag inte då. När jag började gå till en privat klinik så frågade jag om jag kunde få injektioner. Det visste jag fanns för en granne hade berättat att det ger man många äldre. Jag förklarade varför och det var inga problem att sluta med tabletterna och börja med injektioner. Hyn blev lite bättre men jag har nog fortfarande lite av en problemhy. Speciellt dagarna efter sprutan och innan mensen. Sedan ska jag erkänna att jag inte alltid är världsbäst på att ta hand om min hy. Men men.

Det jag egentligen ville tipsa om var Bioderma som nuförtiden finns på svenska apotek. Jag köper fortfarande mina utomlands då utbudet är större och priset billigare. Jag använder deras gröna serie, Sébium. Men ansiktsvatten från den röda serien är makeup artisternas favorit då den snabbt, effektivt och skonsamt tar bort smink. Av oklar anledningar har jag både den gröna och röda sminkborttagnigen.  Jag har två dagkrämer, en som jag använder de dagar jag sminkar mig och en som jag använder när jag sminkar mig. Ibland tänker man inte på det men återfuktning är viktigt om man har lätt att få finnar men det måste vara rätt sort bara. Sedan brukar jag ha den flyttande tvålen men den kunde min pappa som köpte sist inte ta med sig på flyget så det fick bli en vanlig tvål. På natten använder jag deras kräm som är som en mask. Det är en riktgt bra serie. De har även en bra scrub i samma serie.Ett hett tips till er som har lite bråkig hy.