München

Vi måste flytta

Jag och V är så less på vår lägenhet. Det är så galet mycket strul med värmen. Den pendlar mellan 7 grader (på vintern) och 28 grader som vi haft senaste tiden. 

Egentligen känner vi ingen stress för att barnet kommer, förutom förvaring då, var ska allt få plats? Men ett litet barn behöver inte så mycket yta att röra sig på utan vi har gått och väl ett år på oss. Däremot är jag orolig för att barnet ska bränna sig på elementen i höst/vinter då de brukar vara skållheta. 

Jag och V kikar på hus. Jag tror egentligen att vi båda är lägenhetsmänniskor men V vill gärna ha ett garage och vi tänker att vi kan leja bort det som kan behöva göras i renoveringsväg. Men för en flicka från Stockholm eller Sverige där bostadsmarknaden är helt jävla galen så är bostadsmarknaden här långsam och billigare.

Visst är det mycket pengar här också men inställningen till framförallt lån är en annan. I Sverige upplever jag att det är helt normalt att ha enorma lån som du aldrig kommer kunna betala tillbaka, här är lån något man undviker så långt man bara kan och vill betala tillbaka fort vilket (med andra åtgärder) håller nere bostadspriserna.