jobb

Kontorslandskap

Dilbert

Jag vet inte hur Din arbetsplats ser ut, men mina skrivbord har i alla år stått i kontorslandskap. Stora eller mindre stora utrymmen där mellan 10-50 skrivbord ställts in och där det gäller att man visar respekt för varandras arbetsmiljö.

Nu har jag i en månad haft ett skrivbord i en ny byggnad, i en lite mindre lokal där det på en ganska liten yta finns 16 skrivbord, många av de som sitter i utrymmet visar respekt, har lågmälda samtal med varandra och går undan om de har längre Skype möten eller samtal med varandra. Med ett undantag…

… en av projektmedlemmarna i mitt team har insett tjusningen med att sitta i det här kontoret. Det är närmre stan, fräschare, närmre vissa av våra kollegor och han trivs här. Det  är egentligen bara ett litet problem, han är så galet högljudd. Han kan ha Skype möten utan headset vid sitt skrivbord, han kan tala med någon som är på andra sidan kontoret, han talar med hög röst och liksom kommenterar saker rakt ut i luften vid sitt skrivbord. Helt enkelt följer han inte de oskrivna regler som kommer med ett så här, ett lite mindre gemensamt utrymme.

Så jag funderar nu, ska jag förekomma klagomål och ta ett samtal med honom. Han är ju medlem i mitt projektteam, men han har lite svårt med att jag är hans “chef” och 10år yngre… eller ska jag avvakta och antingen låta honom förstå blickarna man kastar efter honom? Att han utmärker sig från hur andra beter sig? Eller helt enkelt låta de kollegor som tycker han är besvärlig antingen ta det med mig, min chef eller han själv?

 

Kommentarer inaktiverade för Kontorslandskap