Böcker,  tips

Hemlagat, ekologiskt, perfekt, närvarande

Jag har höga krav på mig själv, inget undantag är mina tankar om mitt föräldraskap. Dessutom blir jag matad led information hela tiden om hur den “perfekta mamman” ska vara. Det ska ammas, födas utan smärtlindring, lagas ekologisk mat, motioneras, kläder ska varda ekologiskt, begagnat är bäst, plastleksaker är dödliga, ja listan kan göras lång. 

Jag känner mig ganska säker på mig själv och vet vilken typ av mamma jag vill vara ändå kan jag känna mg stressad över den här “perfekta mamman” som “alla andra är”. Därför läser jag ganska lite av förändrabloggar eller böcker om föräldraskap. Men på något vis kan det ju vara bra att förbereda sig och då rekommenderar jag den här boken: 

  
Pappalogi är en lättsam och enkel bok om allt från sömn och olika sömnmetoder till sex och ekonomi. Kanske är det för att kraven på en pappa/papparoll är lägre men den här boken är information och inte alls dömande eller värderande. Ska du bara läsa en bok om barn så är det den här!