Australien,  resor,  Semester

Längtar tillbaks till det här!

Om ni någonsin hittar till Australien, Bali, Indonesien eller någon annan av alla de destinationer som Mojo Surf finns på rekommenderar jag varmt att ni köper er ett paket med surfkurser. Vill ni genunt känna er säkra på er sak skulle jag tipsa om en tio dagars kurs. Då ingår massor med lektioner där ni steg för steg lär er surfa, svänga, läsa vågor och bemästra vattnet och brädan. Dessutom ingår de expression sessions som hålls, och som ger dig möjligheten att surfa tillsammans med surfinstruktörerna – utan att lära dig några nya moment, men bredvid instruktörerna, något som är grymt inspirerande!

Jag tillbringade fem dagar vid Spot X, cirka 5 timmars bilresa söder om Brisbane och tre timmar söder om Byron Bay. På dessa fem dagar kände jag mig stabil på en bräda, jag kommer definitivt hyra mig en nybörjarbräda och fortsätta mina surfäventyr nästa gång jag är på en plats med rätt temperaturer och vågor. Däremot skulle jag inte känna mig bekväm på en mindre bräda och surfa “green waves” – det skulle jag behöva fler lektioner för att hantera.

På Spot X var jag definitivt en av de äldre deltagarna, men eftersom man springer runt i badkläder större delen av dagen. Alla börjar med  liknande grundkunskaper (inga) och förutsättningar (två ben, två armar och en halvstel kropp däremellan) så utvecklas man olika. De kids som jag hängde med i fem dagar insåg inte förrän sista dagen att jag var betydligt äldre än de var… och då snackar vi 15år äldre! Något som jag tycker är enormt befriande, att slippa representera sin ålder, jobbroll eller nationalitet.

Just nu, i sportlovs-lugnet som råder på jobbet står jag och längtar tillbaks till solen, vattnet och aktiviteterna. Jag kan till och med stå ut med blåmärkena på höften från sängarna, brännmärkena på knäna efter surfbrädan och sanden som fastnar överallt, för en vecka i det här paradiset!