livet,  vardagslyx

Sportlov

När alla andra har Sportlov (ja ALLA andra, knappt en käft på jobbet!) och solen skiner då känner man sig inte så pepp på att jobba. Jag har i åratal försökt få min arbetsgivare att förstå att soliga dagar borde vara lediga dagar när man bor i kalla mörka Norden. Ja åtminstone på vintern, och våren… ja och sommaren förstås!

I alla fall, idag sken solen in på kontoret. Från en klarblå himmel, min kalender var tom som en plånbok i januari och min matlåda stod kvar i kylskåpet hemma. Så jag tog mig hem, värmde min matlåda och kröp in under en filt. Sen satte jag mig i solen och lyssnade på musik, åt matlåda, slumrade en timma i solen och bara njöt. Även för en som nyligen var i Australien och knarkade D vitamin är den svenska solen underbar! Nu har jag jobbat lite i en timma och tänkte dra på mig skorna och ta en promenad. Sådana här dagar är liksom bara till för att njutas av!