jobb

Saker jag inte vill göra på jobbet

Kära nån, vad jag har varit arg den här veckan på jobbet. Jag har haft ånga pysandes genom öronen varenda sekund och det är inte en bra känsla eller en känsla som jag vill ha. Den beror på två orsaker. Den ena är min chef (som jag i grunden tycker är bra) men som nu ger arbetslättnader till höger och vänster trots att lönen är den samma. Jag har ingen arbetslättnad själv utan en anpassning av arbetet, medan flera kollegor får betalt för 100% men jobbar 70 tex. (utan orsak). Jag är väldigt väldigt noga med att saker ska vara rättvisa! Det är väldigt viktigt för mig.

Den andra är att jag har fått en Gubb-jävel på halsen. Gubb-jäveln är 62 år, utbildad inom samma sak som jag är, kan inte använda en dator (kan inte spara dokument eller skicka mail), tafsar på kvinnliga kollegor, luktar illa, ser ut som en slusk, tror att han är störst bäst och vackrast, kommer och går som han vill etc. Den här Gubb-jäveln ska jag lära upp. Han ska göra samma sak som jag gör fast på en annan plats i Tyskland. Inte så farligt kan ni då kanske tycka men jag klarar inte av människor som inte gör sitt jobb. Dessutom är Gubb-jävlen fd. alkoholist och jag misstänker ibland att han ramlat dit igen.

Min chef har inte frågat mig om jag kan lära upp Gubb-jäveln, jag får heller inte mer betalt eller några andra förmåner för att lära upp honom (han tjänar 10 000kr/månad mer än mig), och dessutom så vill ju inte Gubb-jäveln bli upplärd för han kan ju redan allt. Han har redan bränt broar på mitt jobb med alla andra så nu är det lixom bara jag kvar.

Jag har en förmåga att se igenom härskartekniker och manipulation ganska bra så jag har satt den här gubben på plats flera gånger i veckan, vilket ju inte är så himla popis. Men vad ska man göra? För min del så handlar det nu om att inte bli arg och att överleva. Tyvärr ska han vara i min närhet hela tiden till jag går på föräldraledig vad det verkar som. Så absolut ingen rolig sits men igår så fick jag ändå till det med tanken: gör inte Gubben det han ska så är det han som måste stå där och tappa ansiktet. Inte jag.

På jobbet är jag väldigt noggrann och ordentlig och det förväntar jag mig även av mina kollegor. Professionalism är verkligen a och o för mig och jag förstår inte hur min chef kan tillåta den här mannen att vara anställd.

(Ett av de mer absurda sakerna som hände var att jag skulle ha ett föredrag för en grupp människor och Gubb-jävlen skulle vara med, helt plötsligt är han borta, då är han ute och går med hunden på parkeringen, hade jag kunnat explodera så hade jag gjort det).

Kommentarer inaktiverade för Saker jag inte vill göra på jobbet