Gravid!

Andranamn?

Jag och V vet redan vad vårt barn ska heta. Vi har ett flicknamn och ett pojknamn som vi har bestämt oss för. Vi är otroligt överens och visst när barnet väl kommer så kanske vi känner att det är fel namn men till 99% är vi bestämda. Men det här med andranamn alltså, hur ska man tänka där?

Båda våra “huvudnamn” har en historia som vi tycker om, vi kan säga att du heter det här för att det är ett fint namn och för att en fin människa hetta det. Vi är båda emot att barnet ska ha vårt förnamn som andranamn så som det är i vissa familjer, varken mitt eller Vs namn är släktnamn, så det känns lixom inte aktuellt, förhoppningsvis kommer barnet att veta att vi är dens föräldrar iaf… Våra föräldrars namn känns inte heller aktuellt.

Jag har två namn som är helt random som andranamn, de har ingen släktkoppling utan namn som mina föräldrar tyckte var fina. Min bästa vän har inget andranamn, tycker det är lite coolt också. Ja vi får se.

Hur tänker ni med andranamn? Till era barn? Er själva?